ΕΝΑΣ ΤΟΥΝΤΟΡ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ… ΑΝΟΙΞΗ

Καλημέρα. Ξεκινάμε όπως κάθε Σάββατο από τα βρετανικά πρωταθλήματα. Στην Πρέμιερ δεν διεξάγεται αγωνιστική λόγω του κυπέλλου. Πάμε όμως να δούμε τι έχουμε στις υπόλοιπες τέσσερις κατηγορίες.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ

Η Νόργουιτς έχει ανέβει αγωνιστικά και προσπαθεί με ένα ντεμαράζ να εισχωρήσει στην τετράδα των play off. Έρχεται από ένα αήττητο έξι αγωνιστικών και το θετικό για την ομάδα είναι ότι σκοράρει σε κάθε παιχνίδι της. Σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την μετριότατη Μπέρτον, η οποία έρχεται από πέντε ήττες σε επτά παιχνίδια. Η Μπέρτον διατηρεί μια από τις χειρότερες έδρες στην κατηγορία και σκέφτομαι συνδυασμό του διπλού με το over που δίνει 3.30 στην SPORTINGBET.GR.

Ο επόμενος συνδυασμός που έχω στο νου μου αφορά στην αναμέτρηση της Κάρντιφ με τη Ρόδεραμ και έχει να κάνει με άσσο και over. Οι ουαλοί από τη στιγμή που επέστρεψε ο Γουόρνοκ πραγματοποιούν εντυπωσιακές εμφανίσεις και προέρχονται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ντέρμπι με σκορ 3-4! Σήμερα υποδέχονται την ουραγό και ουσιαστικά υποβιβασμένη Ρόδεραμ, που έχει μακράν τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 68 γκολ στο παθητικό της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ρόδεραμ έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στην Ευρώπη με 15 ήττες και μία ισοπαλία σε 16 αγωνιστικές. (2.20 ο συνδυασμός στην VISTABET.GR)

Θα κλείσουμε με το κλασικό πλέον over της Νότιγχαμ. Η ομάδα έφτασε τα 20 over και σήμερα υποδέχεται τη Σέφιλντ Γουεν. η οποία το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ επιθετικά.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρόγραμμα δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για πονταρίσματα και γι΄αυτό το λόγο θα προτείνω ελάχιστα σημεία. Για τους φίλους των ισοπαλιών παραμένει πάντα… διαθέσιμη η Μπράντφορντ η οποία έφτασε τα 15 Χ σε 32 αγωνιστικές. Μέσα στο γήπεδό της μάλιστα, έχει 10 ισοπαλίες σε 16 παιχνίδια! Αυτή είναι η μεγαλύτερη επίδοση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα φιλοξενεί τη Μπόλτον η οποία νομίζω ότι θα μείνει ικανοποιημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας σε μια δύσκολη έδρα…

Η Νορθάμπτον συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενα over και σήμερα θα πάει για το ένατο απέναντι σε μια Σάουθεντ που βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Η Όλνταμ αντιθέτως παραμένει η ομάδα των under, καθώς έφτασε τα 26 σε 32 αγωνιστικές! Εκτός έδρας έχει 13 στα 16, τη χειρότερη επίθεση, αλλά και μια από τις καλύτερες άμυνες. Από τη στιγμή που και η Σουίντον δεν φημίζεται για τις επιθετικές της… αρετές, πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να σημειωθούν πάνω από δύο τέρματα στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από εδώ, έχω επιλέξει μια τριάδα από φιλοξενούμενους, οι οποίοι τόσο θεωρητικά όσο και ουσιαστικά υπερέχουν των αποψινών τους αντιπάλων. Αναφέρομαι στις Μάνσφιλντ, Πόρτσμουθ και Πλίμουθ.

Η Μάνσφιλντ, παραμένει μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες σε ολόκληρη τη Βρετανία καθώς συμπλήρωσε ένα αήττητο εννέα αγωνιστικών με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Απόψε παίζει με την ντεφορμέ Γκρίμσμπι, η οποία κοντεύει να ξεμείνει από στόχους.

Την άμεση επιστροφή της στις νίκες θα επιδιώξει και η Πλίμουθ που διαθέτει ένα από τα καλύτερα υλικά της κατηγορίας. Η ομάδα παραμένει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας οκτώ βαθμούς διαφορά από την τέταρτη Λούτον. Σήμερα φιλοξενείται από την παραπαίουσα Χάρτλπουλ, η οποία διατηρεί τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Μέσα σε λίγες μέρες δέχθηκε τέσσερα γκολ από τη Μάνσφιλντ και τρία από τις Λούτον και Νιούπορτ. Η ομάδα λοιπόν, περνά περίοδο εμφανούς ντεφορμαρίσματος και αυτό είναι κάτι που μπορεί να το εκμεταλλευτεί η ποιοτικότερη, πληρέστερη και εμπειρότερη Πλίμουθ η οποία μετρά τα περισσότερα (10) διπλά στη Λιγκ 2. Η δε Χάρτλπουλ έχει όλες και όλες επτά νίκες έως τώρα. (2.06 το διπλό στην GOALBET)

Η Πόρτσμουθ τέλος, παραμένει το… ηχηρότερο όνομα του πρωταθλήματος και η αλήθεια είναι ότι δεν αξίζει να αγωνίζεται σε τόσο χαμηλή κατηγορία. Πριν από λίγο διάστημα έκανε «κοιλιά» αλλά τώρα πλέον δείχνουν να στρώνουν τα πράγματα, καθώς συμπλήρωσε δύο σερί νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα. Σήμερα φιλοξενείται από τη Μπαρνέτ που δεν τρέφει ιδιαίτερες φιλοδοξίες φέτος. Η γηπεδούχος ομάδα είναι πολύ ευάλωτη στην έδρα της, καθώς μετρά μόλις τέσσερις νίκες σε 15 παιχνίδια. Μακριά από το γήπεδό της όμως, συμπλήρωσε επτά διπλά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μεν Πόρτσμουθ διατηρεί την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και η δε Μπαρνέτ την δεύτερη χειρότερη εντός έδρα επίθεση μετά από τη Λέιτον Όριεντ. Θεωρώ λοιπόν ότι η έκβαση της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα εξαρτηθεί κυρίως από τα κέφια και την ευστοχία της ανώτερης Πόρτσμουθ…

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΛΙΓΚ

Η Ίστλιχ άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά το ρόστερ της, τη χειμερινή περίοδο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η ομάδα την ομοιογένειά της. Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο και πλέον παραμένει χωρίς τρίποντο για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές για πρώτη φορά φέτος! Σήμερα υποδέχεται την δυνατή και έμπειρη Τρανμίρ που παλεύει για την απευθείας άνοδο. Οι φιλοξενούμενοι είναι ανώτεροι και η απόδοση του διπλού τους, γνωρίζει πτώση έξω. (2.10 στην INTERWETTEN.GR)

Στο Νορθ Φέριμπι – Ντόβερ προτίθεμαι να συνδυάσω το διπλό με το over. Οι γηπεδούχοι που παραμένουν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, διαθέτουν τη χειρότερη έδρα του πρωταθλήματος με εννέα ήττες σε 15 παιχνίδια. Σε αυτά τα ματς μάλιστα, κατάφεραν να σημειώσουν μόλις οκτώ γκολ. Η Ντόβερ από την άλλη μεριά, διατηρεί την δεύτερη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία μετά από τη Φόρεστ Γκριν. Έχει ήδη επτά διπλά στο ενεργητικό της και απόψε θα πάει για το όγδοο…

Για τους φίλους των under αντιθέτως, υπάρχει η Μπόρεχαμ η οποία συμπλήρωσε 14 στα 15 μέσα στο γήπεδό της! Έχει την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στην κατηγορία, αλλά ταυτόχρονα και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά από την Νορθ Φέριμπι στην οποία αναφερθήκαμε πριν. Σήμερα παίζει με τη Γιορκ η οποία διατηρεί τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση… παρέα με τη Νορθ Φέριμπι. Βάσει αριθμών και στατιστικής λοιπόν, φαίνεται αρκετά δύσκολο να σημειωθούν πάνω από δύο γκολ σε αυτή την αναμέτρηση.

Περνάμε τώρα στη Σκωτία. Οι αποδόσεις των φαβορί τόσο στην Πρέμιερ όσο και στην Τσάμπιονσιπ λειτουργούν αποτρεπτικά για στοιχηματισμό.

Στην πρώτη κατηγορία διεξάγεται το ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα στην Ερνρτιόνιανς και τη Λίβινγκστον. Εδώ θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε ακόμα και στο over 3.5 γκολ, καθώς οι δύο αυτές ομάδες έχουν τα περισσότερα over στο πρωτάθλημα. Η Λίβινγκστον συμπλήρωσε 10 στα 12 μακριά από την έδρα της, ενώ η Ερντριόνιανς έφτασε τα 18 στα 24 συνολικά. Συμπλήρωσε μάλιστα εννέα over στα δέκα τελευταία παιχνίδια της. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν το φαβορί, αλλά προσωπικά θα επιλέξω τη λύση των πολλών (άνω των τριών) τερμάτων. (2.60 στον STOIXIMAN.GR η υψηλότερη απόδοση)

Στην Β κατηγορία η Μπέργουικ υποδέχεται τη Φόρφαρ και δίνω ισόποσες πιθανότητες στο over και το διπλό. Η πρωτοπόρος Φόρφαρ έχει τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις στο πρωτάθλημα με εννέα διπλά σε δώδεκα παιχνίδια! Διατηρεί ένα αήττητο δέκα αγωνιστικών, ενώ διαθέτει και την παραγωγικότερη επίθεση. Η Μπέργουικ από την άλλη μεριά, συμπλήρωσε έξι ήττες στα εννέα τελευταία παιχνίδια της, ενώ έρχεται και από 10 over στα 11 πιο πρόσφατα. Η Φόρφαρ έχει και την παράδοση με το μέρος της, καθώς ανεξαρτήτως έδρας συμπλήρωσε εννέα σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 23-6.

Βάσει φόρμας θα μπορούσαμε να δούμε και το διπλό της Αννάν, αφού η ουραγός Κάουντενμπιθ έρχεται από έξι ήττες σε επτά παιχνίδια. Η δε Αννάν συμπλήρωσε πέντε νίκες στα οκτώ πιο πρόσφατα. Και εδώ πάντως θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο του over, καθώς η Αννάν έφτασε τα οκτώ στα δώδεκα, μακριά από το γήπεδό της.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και η Έλγκιν, η οποία εδώ και οκτώ αγωνιστικές ηττήθηκε μόνο από τη δεύτερη Άρμπροουθ. Σήμερα θα αναμετρηθεί με την μέτρια και ντεφορμέ Κλάιντ που έρχεται από έξι ήττες και δύο ισοπαλίες στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Περνάμε τώρα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκινώντας από το δικό μας.

Ο Ατρόμητος με το που ανέλαβε ο Σα Πίντο παρουσιάζεται εμφανώς βελτιωμένος, καθώς πήρε 0-0 από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο και διπλό μέσα στην Τρίπολη. Ο Πορτογάλος τεχνικός έφερε νέο «αέρα» στην ομάδα και σήμερα επιστρέφει και ο πρώτος σκόρερ ο Λε Ταλέκ. Η Ξάνθη από την άλλη μεριά διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, καθώς εδώ και επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις κατάφερε να κερδίσει μόνο τον Ηρακλή. Στο πρωτάθλημα δεν έχει καν σκοράρει εδώ και τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα της Θράκης βέβαια μπορεί να επικαλεστεί το άλλοθι του δύσκολου προγράμματος και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Ούτε και ο Ατρόμητος όμως θεωρείται εύκολος αντίπαλος… Το σημερινό παιχνίδι για την αθηναϊκή ομάδα είναι κομβικής σημασίας, διότι μόνο με νίκη θα συνεχίσει να έχει κάποιες αμυδρές ελπίδες για είσοδο στα play off. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η σεζόν θα τελειώσει από τα μέσα Φεβρουαρίου… Ο Ατρόμητος πάντως έχει και την παράδοση με το μέρος του, καθώς μετρά τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο την Ξάνθη, χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Λογικά θα διεξαχθεί ένα κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα δώσω ένα ισχνό προβάδισμα στους γηπεδούχους για τους λόγους που προανέφερα…

Στην Γερμανία η Άιντραχτ πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν και έχει βάσιμες ελπίδες για έξοδο στο Champions League. Σήμερα υποδέχεται στην αήττητη έδρα της την προτελευταία Ίνγκολσταντ που μετρά μόλις τέσσερις νίκες σε 20 αγωνιστικές. Στον πρώτο γύρο η ομάδα της Φρανκφούρτης είχε κερδίσει εκτός έδρας με 0-2 και είναι σε θέση να διπλασιάσει τις νίκες της.

Προσοχή χρειάζεται ο αγώνας της Μάιντζ με τη Βέρντερ καθώς θεωρώ ότι οι αποδόσεις αδικούν την ομάδα της Βρέμης. Η Μάιντζ βλέπετε, δεν είναι αξιόπιστη ομάδα και η παράδοση είναι εις βάρος της, καθώς από το 2009 και μετά που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία, κέρδισε μόνο μια φορά τη Βέρντερ. Θα ήθελα επίσης να σας υπενθυμίσω, ότι η ομάδα της Βρέμης έχει τα περισσότερα over στην κατηγορία με 16 σε 20 παιχνίδια…

Αδικαιολόγητα χαμηλά (1.35) βρίσκουμε τον άσσο της Χοφενχάιμ. Το ξέρω βέβαια ότι παίζει με την ουραγό Ντάρμσταντ, αλλά πρόκειται για την ίδια ομάδα που την περασμένη αγωνιστική κέρδισε με 2-1 τη Ντόρτμουντ! Το περσινό μεταξύ τους παιχνίδι είχε λήξει με σκορ 0-2 και αποδόσεις της τάξης του 1.30 στη Γερμανία δικαιούται αποκλειστικά και μόνο η Μπάγερν και καμία άλλη ομάδα…

Στη Β Ιταλίας η Μπάρι που έχει μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία, οφείλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην κακή φέτος Τερνάνα, η οποία δεν έχει ακόμα διπλό στο ενεργητικό της. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση, καθώς έρχονται από έξι ήττες σε επτά παιχνίδια, έχοντας σημειώσει μόλις ένα γκολ.

Βάσει φόρμας, αξίζει να ρίξουμε μια… δεύτερη ματιά στο διπλό της Μπενεβέντο. Η νεοφώτιστη ομάδα πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και σήμερα φιλοξενείται από τη μέτρια και ντεφορμέ Προ Βερτσέλι. Το διπλό το βρίσκουμε σε ψηλές αποδόσεις και θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως ζητούμενο σε σύστημα. (2.75 στον STOIXIMAN.GR)

Για την έκπληξη έχω κυκλώσει τον αγώνα της Τσιταντέλα με την Αβελίνο. Η γηπεδούχος ομάδα εξακολουθεί να μαστίζεται από σημαντικά προβλήματα απουσιών βασικών παικτών κυρίως στην επίθεση. Ο Λιτέρι με τον Στρίτζολο για παράδειγμα, έχουν πετύχει σχεδόν τα μισά γκολ της Τσιταντέλα. Η Αβελίνο από την άλλη μεριά, βρίσκεται στα καλύτερά της και προέρχεται από σπουδαία νίκη επί της Βερόνα με 2-0. Η ομάδα του Νοβελίνο παραμένει αήττητη για έξι συνεχόμενα παιχνίδια και δεν νομίζω ότι θα ξαφνιαστεί κανείς αν διευρυνθεί αυτό το σερί.

Στη Β Ισπανίας βλέπω άσσο και under σε δύο αναμετρήσεις. Αναφέρομαι στο Λεβάντε – Κόρδοβα και το Τενερίφη – Αλμερία. Η Λεβάντε και η Τενερίφη, μαζί με τη Χιρόνα, παραμένουν οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν υποστεί ακόμα ήττα στην έδρα τους. Η Αλμερία έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις με 10 ήττες και τρεις ισοπαλίες σε 13 παιχνίδια! Η δε Κόρδοβα, είναι μια από τις πιο ντεφορμέ ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς έρχεται από τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 1-8! Οι άσσοι λοιπόν προκύπτουν από την έως τώρα πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα…

Τα under τα επέλεξα, διότι ούτε η Λεβάντε με την Τενερίφη συνηθίζουν να… διαλύουν τους αντιπάλους τους, αλλά ούτε και η Κόρδοβα με την Αλμερία να… διαλύονται. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Τενερίφη συμπλήρωσε 20 under σε 25 παιχνίδια, με 11 στα 13 στην έδρα της. Η Λεβάντε έχει 18 στα 25, ενώ διατηρεί και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Η Κόρδοβα και η Αλμερία έχουν και οι δύο από εννέα στα 13 under μακριά από το γήπεδό τους.  Νίκες των γηπεδούχων λοιπόν, αλλά είτε με 1-0 είτε με 2-0…

Το πρόγραμμα στη Γαλλία δεν ευνοεί για μεγάλα… ανοίγματα καθώς σχεδόν όλα τα ματς αποτελούν αμφίρροπα ντέρμπι. Με ρίσκο πηγαίνω προς το διπλό της Νις η οποία συνεχίζει να παραμένει η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος διατηρώντας την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχει την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα και σήμερα φιλοξενείται από την ουραγό Λοριάν που διαθέτει την χειρότερη επίθεση στην κατηγορία.

Στη Β Γαλλίας η πρωτοπόρος Μπρεστ αρχίζει να νοιώθει την… καυτή ανάσα των υπολοίπων και πρέπει να αρχίσει να μαζεύει και πάλι βαθμούς. Σήμερα υποδέχεται στη Βρετάνη τη μέτρια φέτος Χάβρη και λογικά μπορεί να φτάσει στην επικράτηση. Έχετε υπόψη σας πάντως ότι η Μπρεστ συνηθίζει να πετυχαίνει γκολ κυρίως στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων της. Αν κοιτάξουμε τις τελευταίες έξι αγωνιστικές για παράδειγμα, θα διαπιστώσουμε ότι μόνο το ένα από τα έξι γκολ που πέτυχε συνολικά σημειώθηκε σε πρώτο 45λεπτο. Στα υπόψη αυτό για το live bet λοιπόν…

Το Βελγικό πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειάς του. Όπως θα είδατε στη στήλη του bookone1 ποντάρεται ο άσσος της Έουπεν. Αυτή η επιλογή των παικτών έχει να κάνει κυρίως με την αναγκαιότητα των βαθμών, καθώς οι γηπεδούχοι κινδυνεύουν με υποβιβασμό και οι φιλοξενούμενοι είναι ουσιαστικά αδιάφοροι βαθμολογικά. Επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που ποντάρεται ο άσσος. Είναι οι πολλές απουσίες που έχει σήμερα η Κόρτραϊκ, τόσο από τιμωρίες (Γούτας, Μπάρμπαριτς) όσο και από τραυματισμούς (Ντε Σμέτ, Ουαλί, Ρολάντ).

Θα ήθελα βέβαια λίγο παραπάνω την τιμή του άσσου διότι η Έουπεν έχει τις λιγότερες (3) εντός έδρας νίκες στην κατηγορία. Αν θέλετε τη γνώμη μου πάντως, δεν είναι άσχημο και το over καθώς οι δύο αυτές ομάδες μαζί με τη Βέστερλο, μετρούν τα περισσότερα over στην κατηγορία. Συμπτωματικά μάλιστα, η Έουπεν έχει 10 στα 13 εντός και η Κόρτραϊκ 10 στα 13 εκτός. Αυτές οι δύο (Επίσης μαζί με τη Βέστερλο) διαθέτουν και τις χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα…

Στην Πορτογαλία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας φαντάζει βολικό πλέον το Χ, στον αγώνα της Φεϊρένσε με τη Μποαβίστα. Οι δύο ομάδες έχουν από 25 και 26 βαθμούς αντίστοιχα και η γραμμή του υποβιβασμού είναι στους 14. Η Μποαβίστα πάντως είναι μια ομάδα που ούτως ή άλλως φέρνει πολλές ισοπαλίες και μακριά από την έδρα της, συμπλήρωσε πέντε Χ, σε έντεκα παιχνίδια.

Για την… μίνι έκπληξη ας προσέξουμε τον αγώνα της Τσάβες με την Αρούκα. Η Τσάβες έχει… κολλήσει το τελευταίο διάστημα και δεν μπορεί να πετύχει γκολ. Η Αρούκα είναι αρκετά επικίνδυνη ομάδα και ειδικά το τελευταίο διάστημα σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της. Σήμερα θα έχει και νέο προπονητή τον Μανουέλ Μασάδο, καθώς ο Βιντιγκάλ αποχώρησε από την ομάδα (Δείτε αλλαγές προπονητών).

Στην Τουρκία τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της Γαλατά έφεραν την απομάκρυνση του Ρίκερινκ και την άμεση πρόσληψη του Κροάτη Τούντορ (Φωτό) ο οποίος άφησε στα… κρύα του λουτρού την Καραμπούκ για την ομάδα της Πόλης. Με το που μαθεύτηκε αυτή η πρόσληψη αμέσως το διπλό της Γαλατά γνώρισε κάθετη πτώση στην Τουρκία. Βρίσκω λογική αυτή την εξέλιξη, καθώς η Ρίζεσπορ αποτελεί μια από τις μετριότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Το πιθανότερο λοιπόν, είναι να ξεκινήσει νικηφόρα ο Τούντορ στη νέα του ομάδα…

Στο Μεξικό η Μοντερέι που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα, ελπίζει ακόμα και σε κατάκτηση του τίτλου. Το ματς με την Πατσούκα αποτελεί ντέρμπι, αλλά θα δώσω προβάδισμα στους φορμαρισμένους γηπεδούχους. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις υπάρχει μια ενδιαφέρουσα προϊστορία… Όποτε λοιπόν, παίζουν για το κύπελλο κερδίζει η Πατσούκα, αλλά όταν αναμετριούνται στο πρωτάθλημα επικρατεί η Μοντερέι. Για του λόγου το αληθές, η ομάδα του Αντόνιο Μοαμέντ συμπλήρωσε εννέα νίκες και μία ισοπαλία στα δέκα πιο πρόσφατα!

Το Γουαδαλαχάρα – Κλαμπ Αμέρικα αποτελεί το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας και θεωρώ ότι οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι μοιρασμένες καθώς σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Προξενεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Κλαμπ Αμέρικα πήρε τέσσερα διπλά και ένα Χ στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της εκεί.

Στη Χιλή η δυνατή και ενισχυμένη Κόλο Κόλο, ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και με συντελεστή τερμάτων 7-0. Ο φετινός στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου και απέναντι στην Ο’ Χίγκινς παραμένει το φαβορί.

Στην Παραγουάη, η Καπιατά θα κατέβει για μία ακόμη φορά με σχεδόν αναπληρωματική ενδεκάδα, διότι αυτό που προέχει για την ομάδα του Ντίεγκο Γκαβιλάν είναι το Κόπα Λιμπερταδόρες και η ρεβάνς του 3-3 με την Παραναένσε που διεξάγεται την ερχόμενη Τετάρτη. Δεν υποτιμώ τα «δεύτερα» της Καπιατά, αλλά αυτό είναι ένα στοιχείο που οφείλουμε να το λάβουμε υπόψη μας.

Στην Κολομβία τέλος, η Ατλέτικο Νασιονάλ και η Πατριότας μπορούν να επικρατήσουν των αποψινών τους αντιπάλων. Η μεγάλη Νασιονάλ αντιμετωπίζει την Τολίμα και υπερέχει ποιοτικά και ουσιαστικά. Η δε Πατριότας φημίζεται για την ισχυρή έδρα της και σήμερα φιλοξενεί τη νεοφώτιστη Τίγκρες που από ότι μας έχει δείξει έως τώρα, αντιμετωπίζει προβλήματα στην δημιουργία φάσεων κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο…

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ