ΕΚΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ…

Καλημέρα. Χθες είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο των εκπλήξεων στα ματς των προκριματικών και μάλλον δικαιωθήκαμε, διότι δεν πέρασαν πολλά πρώτα σημεία. Οι εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις συνεχίζονται και στο σημερινό πρόγραμμα. Πραγματικά πρέπει να ψάξει πάρα πολύ κανείς για να μπορέσει να βρει έστω και ένα σημείο που να πληρώνει ικανοποιητικά.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, κατέκτησε το τρόπαιο με την τακτική των ισοπαλιών. Όπως «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», έτσι ισχύει και το… σύστημα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει κανένα λόγο να αρχίσει τους πειραματισμούς και πιστεύω θα πάει στη Βασιλεία παίζοντας το γνώριμο πλέον ποδόσφαιρο. Θα δώσει δηλαδή έμφαση στην άμυνα, θα πάει αρχικά για τον ένα βαθμό και αν του προκύψουν τρεις, ακόμα καλύτερα. Επειδή και οι Ελβετοί με τον ένα πόντο λογικά δεν θα είναι δυσαρεστημένοι, ίσως αξίζει τον κόπο να ρισκάρουμε στην ισοπαλία της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ούτως ή άλλως η Ελβετία δεν αποτελεί ευκαταφρόνητος αντίπαλος.

Αν οι Ολλανδοί πραγματοποιήσουν παρόμοια εμφάνιση με αυτήν απέναντι στην εθνική μας, τότε θα χάσουν απόψε στη Στοκχόλμη. Όπως είχα γράψει και την επομένη του φιλικού, αυτή η εθνική Ολλανδίας θύμιζε περισσότερο ομάδα… football league! Δεν υπήρχε κανένα αγωνιστικό πλάνο, καμία φαντασία και καμία δημιουργικότητα. Σέντρα στη σέντρα το πηγαίναν το παιχνίδι, μήπως και βρουν κανένα κεφάλι να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Από την άλλη μεριά όμως, ούτε και οι Σουηδοί βρίσκονται στα καλύτερά τους. Τώρα που σταμάτησε την μπάλα και ο Ιμπραήμοβιτς, άντε να βρεθεί αξιόπιστος παίκτης να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Καμία από τις δύο λοιπόν δεν με πείθει και έχω την αίσθηση ότι όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, ίσως η ισοπαλία αφήσει ικανοποιημένες τόσο τη μία όσο και την άλλη. (3.32 η απόδοση και με μηδενική γκανιότα το παιχνίδι στον STOIXIMAN.GR).  Εναλλακτική επιλογή τα 2-3 γκολ.

Σε όλα τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια των προκριματικών, οι αποδόσεις των φαβορί ξεκινούν από το 1.05 και καταλήγουν στο 1.35. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ και αυτό είναι κάτι που το δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά.

Έτσι για την… χαρά του παιχνιδιού και μόνο σκέφτομαι το τελικό σκορ του 2-0  τόσο στο Βουλγαρία – Λουξεμβούργο, όσο και στον αγώνα της δικής μας εθνικής ομάδας. Όσες… νίλες και αν έχουμε πάθει στο πρόσφατο παρελθόν, δεν γίνεται να γκελάρουμε κόντρα στο Γιβραλτάρ το οποίο – κυριολεκτικά – δεν υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Για την ζώνη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, στον πρώτο όμιλο ο Καναδάς θέλει νίκη απέναντι στο Ελ Σαλβαδόρ και ταυτόχρονα ήττα της Ονδούρας στο Μεξικό, το οποίο μετρά 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αυτά τα δύο μπορούν να συμβούν εύκολα. Το δύσκολο είναι η κάλυψη των 5 τερμάτων που χωρίζει τον Καναδά από την Ονδούρα. Δεν ξέρω αν οι Καναδοί θα τα καταφέρουν, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα το προσπαθήσουν. Είναι ευνόητο λοιπόν ότι ο Μπενίτο Φλόρο θα δώσει εντολές για φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό και γι΄αυτό το λόγο αξίζει να ξανακοιτάξουμε το καλοπληρωμένο over.

Για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου Ασίας δεν έχω να γράψω πολλά πράγματα. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μόνο ότι ο αγώνας του Ιράκ με τη Σαουδική Αραβία θα διεξαχθεί στη Μαλαισία λόγω της γνωστής εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Από την ομάδα του Ιράκ έχουν αποχωρήσει αρκετοί ποδοσφαιριστές και σε συνδυασμό με το ουδέτερο της έδρας, το θεωρητικό προβάδισμα το έχει η αναβαθμισμένη Σαουδική Αραβία.

Σήμερα όμως διεξάγονται και πολλά παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2017 των ομάδων under 21. Έχω κάνει μεγάλο αφιέρωμα και στους 9 ομίλους στην KING BET που κυκλοφόρησε σήμερα. Εδώ θα είμαι πιο… συνοπτικός και θα παραθέσω τις πέντε τελικές επιλογές μου.

Στον τρίτο όμιλο κοντράρονται σώμα με σώμα για την πρώτη και δεύτερη θέση η Ισλανδία και η ΠΓΔΜ που ισοβαθμούν στους 15 βαθμούς και η Γαλλία που ακολουθεί με 14. Οι Γάλλοι με τους Ισλανδούς παίζουν μεταξύ τους και όσο ανεβασμένοι και αν είναι οι «ψαράδες», οι Γάλλοι παραμένουν ανώτεροι και πιστεύω ότι θα επικρατήσουν. Αν δεν πάρουν άλλωστε αυτό το παιχνίδι, τότε εκτός απροόπτου, θα μείνουν εκτός τελικών, καθώς η Ισλανδία έχει ένα ματς λιγότερο.

Η δε ΠΓΔΜ που έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 8 παιχνίδια, υποδέχεται στα Σκόπια την ουραγό Βόρειο Ιρλανδία, η οποία έχει 6 ήττες και μια ισοπαλία σε επτά ματς. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα του Τζιμ Μάγκλιτον θα χαριστεί διότι οι Ιρλανδοί δεν συνηθίζουν κάτι τέτοια… Η ΠΓΔΜ όμως είναι ανώτερη και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει.

Στον πέμπτο όμιλο η Βουλγαρία παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση απέναντι στην ουραγό και αδιάφορη Αρμενία. Οι φιλοξενούμενοι μόνο με νίκη θα διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους και λογικά δεν θα σκοντάψουν κόντρα σε μια ομάδα που το μόνο που έχει καταφέρει ως τώρα είναι να πάρει ένα βαθμό από το Λουξεμβούργο…

Στον έκτο όμιλο η Κροατία έχοντας ένα ματς περισσότερο (8 έναντι 7) από Σουηδία και Ισπανία, ισοβαθμεί με την πρώτη και προηγείται ένα βαθμό της δεύτερης. Θα δοθεί τεράστια μάχη για την πρόκριση και ο κάθε βαθμός ισοδυναμεί με χρυσάφι. Απόψε οι Κροάτες φιλοξενούνται από τη Γεωργία, η οποία έχει αποκλειστεί και μαθηματικά. Η Κροατία έχει καλό υλικό, σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία και θεωρώ ότι αξίζει της εμπιστοσύνης μας. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι μακριά από την έδρας της έχει 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 10-0!

Στον ένατο όμιλο τέλος,  γίνεται μεγάλη μάχη μεταξύ της Αγγλίας και της Ελβετίας που έχουν από 11 βαθμούς και της Νορβηγίας που ακολουθεί με 10. Σήμερα κοντράρονται οι Άγγλοι και τους Νορβηγούς και θα πέσουν… κορμιά στο Κόλτσεστερ όπου διεξάγεται η αναμέτρηση. Το 1.35 του άσσου εννοείται ότι δεν με καλύπτει. Θα προτιμήσω να ποντάρω στο διπλό της Ελβετίας η οποία παίζει στο Σαράγεβο με την ουραγό Βοσνία που έχει πάψει εδώ και αρκετό καιρό να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω είναι τον συνδυασμό του διπλού με το over στον αγώνα της Φινλανδίας με τη Γερμανία. Οι Γερμανοί βλέπετε, έχουν την παραγωγικότερη επίθεση των προκριματικών, με 26 γκολ στο ενεργητικό τους. Συμπλήρωσαν 7 νίκες σε 7 παιχνίδια και γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία τους πιστεύω ότι θα επιδιώξουν να πάνε για το 10 στα 10.

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ