ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΙΑΝ…

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. ‘Όπως λέγαμε και χθες η μοναδική ομάδα που μπορεί φέτος να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι είναι η Λίβερπουλ των Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ, Φαμπίνιο κλπ. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή είναι η καλύτερη Λίβερπουλ από τη δεκαετία του 80 και μετά! Από εποχής Ίαν Ρας δηλαδή… (φωτο)  Στην πρεμιέρα διέλυσε τη Γουεστ Χαμ με 4-0, όπου για μια ακόμη φορά ο Μανέ και ο Σαλάχ έκαναν πάρτι. Η κλήρωση τη βοήθησε διότι στις πρώτες αγωνιστικές παίζει με όλους τους μικρομεσαίους. Σήμερα κοντράρεται με την Πάλας και την επόμενη υποδέχεται τη Μπράιτον. Εννοείται πως ο στόχος δεν είναι άλλος από τον 3Χ3 καθώς όταν παίζεις σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αν έχεις φιλοδοξίες κατάκτησης τίτλου, αυτά τα ματς πρέπει να τα παίρνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τα τρία τελευταία χρόνια περνά νικηφόρα από το Λονδίνο συνδυάζοντας το διπλό με το over. Το ίδιο βλέπω και φέτος, καθώς οι δύο αυτές ομάδες απέχουν πάρα πολύ αγωνιστικά…

Στην Ιταλία η έμπειρη Αταλάντα λογικά θα κερδίσει την άπειρη Φροζινόνε, αλλά επειδή είχε προηγηθεί ματς για το Europa League πιστεύω ότι οι παίκτες των γηπεδούχων θα βγάλουν κούραση. Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο το under του 1.85 από τον άσσο του 1.35 που δεν έχει καμία απολύτως στοιχηματική αξία.

Στην Ισπανία η Λεβάντε προέβη σε πολύ μεγάλες αλλαγές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς αποχώρησε μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών και ήρθε μια καινούρια. Δεν ξέρω τι είναι σε θέση να πετύχουν οι νέοι παίκτες, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως θα χρειαστούν ένα εύλογο διάστημα προκειμένου να δέσουν ως ομάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα θα δώσω προβάδισμα στη Μπιλμπάο η οποία έκανε αρκετά καλές μεταγραφικές κινήσεις.

Το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Α Γαλλίας, παραμένει η Μετς που διαθέτει το μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας. Υποβιβάστηκε φέτος και εννοείται  πως ο ένας και μοναδικός στόχος της ομάδας, δεν είναι άλλος από την απευθείας άνοδο και την άμεση επιστροφή στα μεγάλα γαλλικά σαλόνια… Στον πάγκο έχει τον εξαίρετο Φρεντερίκ Αντονετί, ενώ το ρόστερ της απαρτίζεται από ικανούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές… Τη Δευτέρα πήρε διπλό μέσα στο Κλερμόν που αποτέλεσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της. Είχαν προηγηθεί το 0-1 στη Βρετάνη επί της Μπρεστ και το εμφατικό 5-1 κόντρα στην Ορλεάν! Όλα λειτουργούν… ρολόι λοιπόν στην ομάδα της Λωρραίνης και για αυτό θα την προτιμήσω και στον αποψινό αγώνα με την Αζαξιό. Η ομάδα της Κορσικής θα το… παλέψει, αλλά συνήθως αποδυναμώνεται όταν απομακρύνεται από την ισχυρή έδρα της. Θα μπορούσαμε πάντως να ρισκάρουμε και στο Χ ημίχρονο άσσο τελικό, καθώς η Μετς συνηθίζει να ανεβάζει ταχύτητες από ένα σημείο και μετά. Σας θυμίζω ότι στο ματς με την Κλερμόν έχανε με 2-0 ως το 60ο λεπτό και κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της σκορ στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης!

Στην Τουρκία η Μπασακσεχίρ τώρα που αποκλείστηκε από την Ευρώπη θα στρέψει όλη της την προσοχή στο πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα κέρδισε με 2-0 την Τράμζονσπορ και σήμερα θα επιδιώξει να διπλασιάσει τις νίκες της στο τοπικό ντέρμπι με την Κασίμπασα, η οποία φέτος αποδυναμώθηκε αισθητά. Οι φιλοξενούμενοι έχουν και την παράδοση με το μέρος τους καθώς μετρούν πέντε νίκες στις 7 πιο πρόσφατες επισκέψεις τους εκεί.

Στη Ρωσία η Ντιναμό Μόσχας μπορεί να εκμεταλλευτεί την κούραση των παικτών της Ούφα από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Europa League και να φτάσει στη νίκη. Μέχρι στιγμής οι Μοσχοβίτες μετρούν τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμες αγωνιστικές και κάποια στιγμή πρέπει να πετύχουν και την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα…

Στη Σουηδία η Χάμαρμπι συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία και εξακολουθεί να διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο. Έχει μια ισχυρότατη έδρα καθώς και την παραγωγικότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Σήμερα παίζει με τη ντεφορμέ Έρεμπρο που έρχεται από πέντε ήττες και μια ισοπαλία. Δεν βλέπω έκπληξη σε αυτό το παιχνίδι…

Από τη Γκέτεμποργκ έχει απομείνει μόνο το… όνομα καθώς η ομάδα που κάποτε κατακτούσε τον ένα τίτλο πίσω από τον άλλο, φέτος έχει φτάσει στα πρόθυρα του υποβιβασμού! Η Έστερσουντ αντιθέτως, πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν και έχει φτάσει στο σημείο να διεκδικεί ακόμα και τον τίτλο! Διατηρεί ένα αήττητο 7 αγωνιστικών, ενώ μακριά από το γήπεδο της έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 8 παιχνίδια. Αν σταθούμε στην… φανέλα των δύο ομάδων, τότε σαφώς το προβάδισμα το έχουν οι γηπεδούχοι, αν όμως ασχοληθούμε αποκλειστικά και μόνο με τη φετινή τους πορεία, τότε οι φιλοξενούμενοι είναι σαφώς ανώτεροι και πιο αξιόπιστοι…

Στη Β Σουηδίας βρίσκω επίφοβο το 1.60 του άσσου της Έστερ για δύο συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, η Φρέι είναι σε πολύ καλή κατάσταση καθώς έρχεται από τρεις σερί νίκες έχοντας σημειώσει 11 γκολ! Δεύτερον, η Έστερ παραμένει μια από τις πιο… ανώμαλες ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς ενώ εκτός έδρας έχει 7 νίκες, μέσα στο γήπεδό της μετρά μόλις μία μετά από 8 αγωνιστικές! Να εμπιστευτώ τα χρήματά μου στο 1.60 μιας τέτοιας ομάδας; Δεν υπάρχει περίπτωση… Προτιμώ την Ντέγκερφορς που και πιο αξιόπιστη είναι και σε καλύτερη φόρμα από τη Νόρμπι που έρχεται από τρεις ήττες και μια ισοπαλία.

Καλή τύχη και η συνέχεια θα δοθεί στο live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ