ΑΝΟΙΞΕ ΒΕΝΤΕΤΑ Ο ΖΕΡΝΙΓΚΕΡ…

Καλημέρα. Μπορεί το Champions League να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ευρωπαίων, στην χώρα μας όμως, ασχολούμαστε με το Europa League, καθώς μόνο εκεί διατηρούμε εκπροσώπους. Και αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων, θα έχουμε τρεις ελληνικές ομάδες στους ομίλους…

Για τον ΠΑΟΚ δεν τίθεται καν θέμα να γνωρίσει τον αποκλεισμό μέσα στην Τούμπα μετά από το 0-3 μέσα στην Τιφλίδα. Ούτε και o Ολυμπιακός όμως, αναμένεται να κινδυνεύσει από την άπειρη Αρούκα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έχουν αποδώσει ιδιαίτερα καλά έως τώρα, αλλά μέρα με την μέρα θα στρώνουν και εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν στους ομίλους.

Όσο για τα Παναθηναϊκό, εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι από χθες πέφτει η απόδοση του άσσου της Μπρόντμπι. Οι δανοί βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το απέδειξαν περίτρανα με τα επτά (7) γκολ που πέτυχαν την Κυριακή μέσα στην έδρα της Άαρχους! Είχε προηγηθεί η τεσσάρα επί της Σοντερίσκε και τις πρώτες έξι αγωνιστικές, έχει βάλει συνολικά 22 γκολ. Σχεδόν τέσσερα ανά αναμέτρηση δηλαδή!

Τώρα βέβαια θα μου πείτε (και με το δίκιο σας) ότι άλλο η Ευρώπη και άλλο το πρωτάθλημα Δανίας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσει σοβαρά με αποκλεισμό ο ΠΑΟ. Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν στην Λεωφόρο πάντως, άνοιξε βεντέτα μεταξύ των δύο ομάδων. (η διοίκηση της Μπρόντμπι κατήγγειλε στην Ουέφα ρατσιτσική επίθεση στον Φίρι, ενώ ζήτησε και την ακύρωση της κόκκινης κάρτας στον τερματοφύλακά της για κακή εφαρμογή των κανονισμών)

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο προπονητής της Μπρόντμπι (φωτο) ζήτησε από τους φιλάθλους της ομάδας να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό, όπως το χαρακτήρισε κλίμα και κάτι μου λέει ότι θα ικανοποιήσουν την επιθυμία του…

Ο φετινός Παναθηναϊκός όμως, έχει δείξει πολύ θετικά στοιχεία και δείγματα μεγάλης σοβαρότητας. Όσο και αν… «λυσσάξουν» οι παίκτες της Μπρόντμπι, το πολύ πολύ να δώσουν λίγο μεγαλύτερο… σασπένς στο παιχνίδι. Το να μπορέσουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-0 ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας. Άλλο Άαρχους και άλλο Παναθηναϊκός άλλωστε…

Από στοιχηματικής απόψεως βρίσκω πολύ καλές τις αποδόσεις που κυκλοφορούν τόσο στο over (1.80 στην INTERWETTEN.GR), όσο και στο goal goal…

Πάμε τώρα να ρίξουμε μία μάλλον… γρήγορη ματιά και στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του Europa League…

Τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων κάποιων αγώνων, μας δίνουν το δικαίωμα να πιστέψουμε ότι και στους επαναληπτικούς μπορούν να σημειωθούν εξίσου αρκετά γκολ. Αναφέρομαι στα παιχνίδια: Γκρασχόπερς – Φενέρ (0-3), Παρτιζάν Τιράνων – Κράσνονταρ (0-4), Άλκμααρ – Βοϊβοντίνα (3-0), Άντερλεχτ – Σλάβια Πράγας (3-0), Ερυθρός Αστέρας – Σασσουόλο (0-3).

Οι βαριές ήττες των ομάδων που τις υπέστησαν, θα τις αναγκάσουν να παίξουν φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό μήπως και πετύχουν το θαύμα. Το πιθανότερο βέβαια είναι να δεχθούν και πάλι αρκετά τέρματα όπως και στα πρώτα παιχνίδια, διότι οι αντίπαλοί τους είναι ανώτεροι…

Τα σετ των αποδόσεων θεωρώ ότι δεν αντικατοπτρίζουν τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν για κάποια φαβορί. Η Γκέτεμποργκ για παράδειγμα, δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα για να κοντραριστεί στο 1.50. Η Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν άλλωστε, δεν είναι καμία ομάδα… φόβητρο.

Το ίδιο ισχύει και για την Αούστρια Βιέννης. Μπορεί η Αυστριακή ομάδα να μην έχει την ίδια δυναμικότητα συγκριτικά με την παλιά καλή Αούστρια, αλλά δεν παύει να είναι ένας υπολογίσιμος και έμπειρος σύλλογος. Η Ρόζενμποργκ είναι πολύ καλή επιθετικά, στην άμυνα όμως έχει… θεματάκια. Ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει δεχθεί γκολ και στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα στην Ευρώπη.

Η Γκενκ έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και δεν νομίζω ότι δικαιούται αυτό το 1.40 του άσσου. Η Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ παραμένει αήττητη στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα στο Europa League και δεν παύει να είναι μια ομάδα που προέρχεται από ένα υπολογίσιμο πρωτάθλημα όπως αυτό της Κροατίας.

Υπάρχει σωρεία πρώτων σημείων όμως, που πληρώνει ακόμη πιο χαμηλά και που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε μαζί τους. Αναφέρομαι σε ομάδες όπως είναι η Γουέστ Χαμ, η Σεντ Ετιέν, η Σαχτάρ, η Ραπίντ Βιέννης, η Άλκμααρ και η Σπάρτα Πράγας. Ας κερδίσουν χωρίς την… συνδρομή μας. Στην ουσία λοιπόν, δεν έχει μείνει και… τίποτα για να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί του.

Προσωπικά θα επέλεγα μόνο τη Μπάτε Μπορίσοφ που συνοδεύεται από μια αξιοπρεπή απόδοση (1.90 στον STOIXIMAN.GR). Πρόκειται για μια καλή και έμπειρη ομάδα που μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 που υπέστη στο Καζακστάν από την Αστάνα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας δεν περιλαμβάνει και πολλά πράγματα. Για τη μίνι – έκπληξη ας προσέξουμε την Ντουνάισκα από τη Σλοβακία. Δεν νομίζω ότι δικαιολογεί τον τίτλο του φαβορί μια ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με πέντε ήττες και μία ισοπαλία. Η Σένιτσα έχει δύο διπλά σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια και μια παράδοση θετικών αποτελεσμάτων, καθώς συμπλήρωσε πέντε διπλά στις οκτώ τελευταίες επισκέψεις της εκεί μέσα.  

Στο πρωτάθλημα της Β Ισλανδίας δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την εξαιρετική φόρμα της Γκρινντάβικ η οποία προπορεύεται στο πρωτάθλημα διατηρώντας ένα αήττητο έντεκα αγωνιστικών. Σήμερα φιλοξενείται από την μέτρια Σέλφος, η οποία έχει μόλις μια νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην επίτευξη τερμάτων υπάρχει… νταμπλ σκορ, καθώς η Γκρινντάβικ έχει πετύχει 44 γκολ και η Σέλφος 22…  

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ