ΜΥΡΙΖΕΙ… ΓΚΟΛ ΠΑΝΤΟΥ

Καλημέρα. Τελικά χθες δεν είχαμε ανατροπές καθώς προκρίθηκαν τα δύο μεγάλα φαβορί. Η Μονακό πέρασε εύκολα στα ημιτελικά καθώς ξανακέρδισε τη Ντόρτμουντ, ενώ η Γιουβέντους κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της και στα δύο ματς απέναντι στους Καταλανούς. Σίγουρα πρόκειται περί επιτεύγματος, καθώς δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες σε αυτόν τον πλανήτη που θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι παρόμοιο. Στα ημιτελικά λοιπόν θα βρεθούν μια «βασίλισσα», μια «πριγκίπισσα», μια «Κυρία» και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Για μία ακόμη χρονιά δηλαδή, το Champions League μετατρέπεται σε… μεσογειακή υπόθεση.

Σήμερα όμως ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τον άλλο ευρωπαϊκό θεσμό του  Europa League, καθώς απόψε διεξάγονται οι τέσσερις ρεβάνς των προημιτελικών. Το σπουδαιότερο ματς κατά τη γνώμη μου είναι αυτό ανάμεσα στη Μπεσίκτας και τη Λυών. Ο πρώτος αγώνας στιγματίστηκε από επεισόδια και το τελικό 2-1 άφησε ορθάνοιχτη την πρόκριση και για τις δύο ομάδες. Οι Τούρκοι μιλούν για ατυχία γιατί έως το 83ο λεπτό προηγούνταν στο σκορ. Σε αυτό το σημείο και μέσα σε δύο λεπτά, οι Γάλλοι γύρισαν τούμπα το ματς με δύο τέρματα του Τολισό και του Μορέλ. Το δεύτερο τέρμα όμως, ουσιαστικά πρέπει να χρεωθεί στον Ισπανό τερματοφύλακα τον Φάμπρι, ο οποίος το χάρισε με… μεγαλοψυχία στους γάλλους. Η αποψινή ρεβάνς θα είναι δύσκολη και απρόβλεπτη.

Έχω μια αίσθηση πάντως ότι το ματς θα εξελιχθεί περίπου όπως και στη Λυών. Βλέπω δηλαδή 2-3 γκολ, goal – goal, ξύλο και μπόλικη αγωνία έως το φινάλε. Για να είμαι πιο ακριβής, δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο της παράτασης. Οι Τούρκοι είναι πολύ πεισματάρηδες και εγωιστές και είμαι βέβαιος πως θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση. Η Λυών όμως δεν μπορεί να υποτιμηθεί, διότι πρόκειται για μια καλή και έμπειρη ομάδα. Ενναλακτική επιλογή αποτελεί το να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί δηλαδή, που θέλοντας και μη, μια εκ των δύο θα είναι αναγκασμένη να βγει μπροστά και να ψάξει για το γκολ… (1.95 στην INTERWETTEN.GR)

Αν πάντως αρχίσουμε να αναζητούμε τον πρώτο σκόρερ δεν αποκλείω αυτός να είναι ο Λακαζέτ ο οποίος είναι ξεκούραστος και φορμαρισμένος…

Στο Σάλκε – Άγιαξ θεωρώ ότι οι μπουκ αδικούν τους φιλοξενούμενους με τις αποδόσεις που προσφέρουν. Οι Ολλανδοί βλέπετε, βρίσκονται στα καλύτερά τους από την αρχή της φετινής σεζόν. Το πάνε από νίκη σε νίκη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, σκοράροντας μάλιστα πολλά τέρματα. Σας θυμίζω ότι στο Ολλανδικό πρωτάθλημα έβαλαν από πέντε σε Χέρενφεν και Ναϊμεγκεν και τέσσερα στην Άλκμααρ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές! Η δε Σάλκε παραμένει μια γνήσια, κλασική, γερμανική ομάδα που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Σε τέτοιου είδους ομάδες όμως δεν γίνεται να δίνεις αποδόσεις της τάξεως του 1.80… Αν δεν υπήρχε το ντέρμπι της Κυριακής με την Αϊντχόφεν, θα είχα ήδη αγοράσει το διπλό και θα είχα φύγει τρέχοντας… Επειδή όμως η έκβαση του κυριακάτικου αγώνα θα κρίνει και τον φετινό τίτλο, θα διατηρήσω κάποιες επιφυλάξεις. Όπως στο προηγούμενο ματς έτσι και εδώ, βρίσκω λογικό το γκολ – γκολ καθώς και τα 2-3 τέρματα. Κάτι μου λέει πάντως ότι στο τέλος θα προκριθούν οι Ολλανδοί…

Η Μάντσεστερ μετά από το 1-1 του πρώτου αγώνα βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά. Η ομάδα προέρχεται από σπουδαία νίκη επί της Τσέλσι παρά το γεγονός ότι στο ματς αυτό δεν αγωνίστηκαν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές. Ο Μουρίνιο – όπως ήταν αναμενόμενο – έχει βελτιώσει αισθητά την αμυντική λειτουργία της ομάδας και γι΄αυτό το λόγο παραμένει αήττητη εδώ και πολύ καιρό. Ο πορτογάλος δεν πρόκειται να ρισκάρει  παίζοντας επιθετικά, από τη στιγμή που περνάει ακόμα και με λευκή ισοπαλία. Οι Άγγλοι θα έχουν βέβαια την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν πιστεύω ότι θα σημειωθούν πολλές ευκαιρίες.

Κάτι παρόμοιο περιμένω και από τον Βάλερ ο οποίος δεν έχει λόγο να βιαστεί. Όπως πολύ σωστά ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, το ματς δεν θα κριθεί στις επιθέσεις αλλά στις… αντεπιθέσεις. Το δεύτερο 45λεπτο αναμένεται πιο ενδιαφέρον και πιο επιθετικό. Αυτός είναι και ο λόγος που θα επιλέξω το να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (2.0 στην GOALBET). Η Άντερλεχτ πάντως, αντιμετωπίζει το ίδιο… πρόβλημα με τον Άγιαξ, καθώς την προσεχή Κυριακή δίνει το μεγάλο και κρίσιμο ντέρμπι με την Κλαμπ Μπριζ. Ο Μουρίνιο αντιθέτως, δεν έχει τέτοιους πονοκεφάλους αφού κοντράρεται με τη Μπέρνλι. Σημειώστε επίσης, ότι ο Ιμπραίμοβιτς θα είναι ξεκούραστος και μάλλον και… ορεξάτος.

Στο Γκενκ – Θέλτα τέλος, επέλεξα το απλό και… σεμνό over. Το πρώτο ματς έληξε με σκορ 3-2 υπέρ των Ισπανών και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς χάθηκαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Τόσο η Γκενκ όσο και η Θέλτα αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και αν το σκορ ανοίξει σχετικά νωρίς, θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια. Η Θέλτα έχει την παράδοση με το μέρος της καθώς δε έχει ηττηθεί ποτέ από βελγική ομάδα, ενώ η Γκενκ έχει την… έδρα με το μέρος της, καθώς μετρά επτά νίκες και μια ισοπαλία σε οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχω μια αίσθηση πάντως, ότι δεν αποκλείεται στο τέλος να μην βγει νικητής από αυτό το παιχνίδια. Έτσι ως «φαν μπετ» θα πρότεινα το 2-2 ως τελικό σκορ! Με αυτό το αποτέλεσμα και η Γκενκ θα παραμείνει αήττητη εντός και η Θέλτα θα διατηρήσει το αήττητο της απέναντι στις βελγικές ομάδες.

Καλή τύχη… 

ΥΓ.1 Παρακάτω θα βρείτε ένα ερωτηματολόγιο που έχει να κάνει με το διαδικτυακό στοίχημα. Πραγματοποιείται μία μεγάλη πανελλαδική έρευνα και εάν και εφόσον βρείτε λίγο χρόνο να διαθέσετε, μπορείτε να απαντήσετε στα εύκολα ερωτήματα που τίθενται…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ